Diaz Mussalimov

mentor van de winnaar van de WSDT Spring 2021, vertelt over zijn handelspad

Diaz Mussalimov: “Trading is een geweldige mentale test. Je bestudeert niet alleen technische details, maar ook jezelf, wat waarschijnlijk belangrijker voor me was"

Geschreven door teamleider en bewerkt door WSDT-team

Ik begon met trading in januari 2021. Om meer over mijn trading avonturen te leren, volg mij op Instagram

Mijn bedrijf is relatief nieuw, een boetiek met ongeveer 15 mensen. Wat me aanvankelijk naar de financiële wereld trok, was een gesprek dat ik met mijn vriend had over zijn interesse in trading. Van daaruit begon ik te leren en realiseerde me al snel dat hoe meer je leert, hoe meer je wilde leren.

Toen ik eenmaal aan dit trading traject was begonnen, realiseerde ik me wat een geweldige mentale test het was. Bij het traden bestudeer je niet alleen technische details, maar ook mezelf, en ik zag het belang van dit soort zelfontdekking in. Elke dag probeer je iets nieuws en maak je fouten totdat je je realiseert wie je als trader bent.

Na verloop van tijd begon ik te begrijpen dat, hoewel traden geen gemakkelijk beroep is, het één van de besten is, zolang je de tijd neemt om het onder controle te krijgen. Iedereen kan op het internet springen en met trading beginnen, maar zonder de juiste kennis kan je niet verwachten dat je ver komt. Zoals veel beginners, heb ook ik door gebrek aan ervaring een aantal fouten gemaakt, maar trading begon al snel een dagelijkse passie te worden. Iedereen kan met een koel hoofd en focus erin slagen.

Tot dusverre deed ik mijn beste trades tijdens de GME-stormloop, toen Reddit het aandeel hielp de maan te bereiken. Ik kan me nog levendig de dag herinneren dat ik 20 aandelen ging kopen tegen 92 lang.

Eén van mijn meest risicovolle trades vond aan het begin van een trading sessie plaats, toen ik een grote positie in RIOT nam, net voordat er een enorme terugval plaatsvond. Ik stapte maar een paar minuten van de computer weg, maar toen ik terugkwam, was het één cent verwijderd van mijn stop en een marge oproep. Gelukkig kon ik wat later profiteren.

Om dergelijke risico’s te helpen beoordelen, begin ik met formatie, volume en ronde getallen – afhankelijk van waar de tijdlijn zich momenteel bevindt. Ik blijf ook op de hoogte van de branche, luister naar mijn mentoren en podcasts en lees ook veel.

Deel :

De registratieperiode loopt af op 14 april

De registratieperiode loopt af op 14 april

Niet alle landen kunnen aan de WSDT-competitie deelnemen. Bekijk de lijst met in aanmerking komende landen.